Cosse ligt in het hartje van de Dordogne, net buiten het fraaie middeleeuwse plaatsje Beynac. U vindt er het 12e eeuwse chateau waar Richard Leeuwenhart ooit woonde. Zijn slot, hoog boven de rivier de Dordogne is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en is een bezoekje waard. Het fraaie stadje Sarlat ligt op ca. twaalf kilometer van het huis. In Sarlat moet u zeker eens de zaterdagse markt bezoeken.

Op zondag kunt u naar de markt van St. Cyprien, dat op tien minuten rijden van het huis ligt. U vindt daar grote supermarkten, warme bakkers, slagers, een heel goede visboer en leuke kroegjes en terrasjes. De wereldberoemde grotten van Lascaux en Les Eyzies met prehistorisch park en grotschilderingen liggen ook in de buurt. Domme ligt hoog boven de rivier de Dordogne en geeft een wijdse blik over de omgeving. Op de slingerende rivier kunt u overigens ook geweldig kanovaren!

De Dordogne staat bekend om zijn heerlijke keuken. Het is de streek van de eendenpate, ganzenlever, confit de canard en de Bergerac-wijn. Truffels worden door boeren in de bossen in de omgeving gevonden. De eigenaresse van Cosse geeft u graag de adressen van haar favoriete restaurants in de omgeving.